Kelsey-Seybold

Project description

The design strategy of this new corporate facility for a major health care provider is a
careful balance between environment and budget. The program consists of a consolidation
of several different locations and administrative functions under one roof. The
strategy was to accommodate the same number of people in the multiple facilities under
one roof and considerably less square footage. The solution came in at nearly 40%
more efficient than existing conditions. This allowed for many employee amenities to
be integrated into both the building interiors and for the building to be nestled against
the creek and nature preserve including a ¼ mile running track and pond. The interior
amenities consist of a consolidated meeting suite with food service, a major full-service
cafeteria with a Luby’s franchise agreement, floor-by-floor town hall spaces and roof
top gardens overlooking the landscaped rear park area. The floor plates are shallow
but efficient allowing all workers easy access to daylight, with wall spaces for support
functions and huddle areas on the interior core zones. Natural materials such as limestone
and anagre wood veneer delineate the public core and circulation areas while a
floor by floor color scheme clarifies way finding and departmental locations.