cPanel

Project description

cPanel’s basis of design was to create an environment for the product development
teams to focus and create. Each pod was planned with the concept of teams in mind
with a conference area in the center, surrounding offices, and clerestory windows to
allow light into the spaces. A major comment we received while touring their existing
space was every office and corridor looked the exact same and people constantly were
getting lost within the building. Knowing we were going to end up with long corridors
due to the pod atmosphere, wayfinding became a top concern. The public areas and
corridors have a two toned LVT flooring which fades from a walnut on the north side of
the building to a white washed wood on the south to provide a sense of direction. To
add interest to long corridors, we shifted offices by roughly six degrees to create angles
moving through the space and painted them with various grey tones to help identify
each pod. Within all public areas, pops of cPanel’s company color orange was used via
paint, wall covering, or bold countertops. The main conference rooms received bright
colors on the wall and floors while the private areas were designed to be subtle with
tones from nature.